Mezinárodní mondioringové závody CACT 16. a 17. 4. 2016 Mohelnice

20.04.2016 17:58

O víkendu 16. a 17.4. 2016 proběhly první letošní  Mezinárodní závody Mondioring klubu pořádané členy týmu Dogexperts. V sobotu se soutěžilo v kategoriích 1 a 2, v neděli  ve všech třech kategoriích, v kategorii 3 se zadávalo čekatelství šampiona práce CACT. Pořadatelé závody uspořádali v krásném prostředí kempu Morava v Mohelnici. Téma ringu bylo odvozeno od historické události 17. století, v tomto kraji neblaze proslulých čarodějnických procesů. Rozhodčí, pomocníci a částečně i závodníci byli oděni do historických kostýmů, v ringu byly jako rekvizity použity figuríny čarodějnic, vůz s čarodejnicí v kleci jedoucí na hranici atd.  Francouzký rozhodčí William Langlois  prostředí náležitě využil a zakomponoval do jednotlivých cviků.
Sobotní závod figurovali pánové Radim Kelar, Marcin Gawron a francouzký figurant Herve Lamidunet. V neděli figurovali Herve s Marcinem. Všichni figuranti předvedli velmi precizní výkony.
Sobotního závodu se zúčastnilo 14 závodníků, v neděli mohli diváci vidět 17 závodníků z České republiky, Rakouska, Slovenska a Polska. Mimo belgické ovčáky byla ve startovní listině zastoupena plemena německý ovčák, rottweiler a cane corso.
Členové našeho klubu se svými psy podali velmi pěkné výkony a dohromady bylo členy našeho klubu složeno 5 zkoušek – 3x v kat.1, 1x v kat. 2 a 1x v kat.3.  
V sobotním závodě vystoupili na stupně vítězů Lukasz Przybyla s Nexxem z Hückelovy vily (3. místo v kat.1) a Radim Kelar s Luxem z Hückelovy vily (3. místo v kat.2). V neděli vyhrál kategorii 1 Jirka Toman s Eclipsem Olbramovický kvítek, v kat. 2 se na druhém místě umístila Pavla Gorčáková s Kajetánem z Hückelovy vily. V kategorii 3  Zdeněk Volný s Goranem z Hückelovy vily splinili limit zkoušky Mondioring 3. Gratulujeme všem umístěným a všem, kteří splnili limit zkoušky a děkujeme členům našeho klubu za pěkné výkony!
Historicky prvním Šampionem práce mondioring v ČR se po nedělním závodě stal Stefan Bittner s Eloy from the House of Wolfs. Tato dvojice v nedělním závodě získala již třetí český CACT.

Mondioring klub ČR děkuje Markovi Vystrčilovi, Magdaleně Janíkové, Michalovi Janíkovi a všem pomocníkům za uspořádání velice pěkného závodu. Děkujeme rozhodčímu p. W. Langloisovi za to, že přijal pozvání k rozhodování závodů, děkujeme figurantům za skvělou práci, děkujeme sponzorům, kteří soutěž podpořili.

Děkujeme:

www.siera.cz/
www.bludovska.cz/
technotrade.cz/
meradog.cz/
www.fit.eu/cs
www.okrajek.eu/
www.mullerelektro.cz/
www.sportovnitrofeje.cz/