Mistrem ČR je Věra Hlaváčková a Bowle Bennet Štíhlouš

23.06.2016 22:20
Ve dnech 18. a 19. června pořádal Mondiring klub ČR Mezinárodní mistrovství České republiky v mondioringu, soutěž se zadáním čekatelství národního a mezinárodního šampiona práce CACT a CACIT. Závod byl stejně jako v loňském roce pořádán v krásném areálu Kynologického klubu Bystrovany. Pořadatelé Radim Kelar a Zdeněk Dadák připravili ring ve stylu sportoviště, na ploše byly jako kulisy umístěny posilovací stroje, badmintonové hřiště, fotbalové a tenisové míče, vlající dresy a další sportovní dekorace, které rozhodčí náležitě využil a zakomponoval do jednotlivých cviků.
V sobotu startovali soutěžící v kategoriích 1 a 2, v neděli proběhla nejvyšší kategorie 3. V kat. 1 měli diváci možnost shlédnout devět týmů, v kat. 2 pět týmů, v kat. 3 soutěžilo sedm týmů. Soutěže se zúčastnili i týmy z Rakouska a Slovenska. Mimo belgické ovčáky malinois byla ve startovní listině zastoupena plemena BO tevueren ,německý ovčák a cane corso.
Mistrovství posuzoval belgický rozhodčí Marc Willems a jím postavený ring svou obtížností potvrdil, že mondioring na mezinárodní úrovni není jednoduchým sportem, což se ukázalo zejména v kategorii 2, kde žádný z týmů nesplnil limit zkoušky.
K vysoké úrovni závodu přispěli i zkušení figuranti  Radim Kelar, Marcin Gawron a belgický borec Tommy Verschueren. Tito pánové byli psům  těžkými protivníky, nicméně jejich práce byla ke všem psům ve startovním poli maximálně férová a v mezích pravidel mondioringu.
Členové Mondioring klubu ČR  se v těžké konkurenci neztratili a znovu prokázali, že úroveň vycvičenosti psů našeho klubu neustále stoupá a naši závodníci se přibližují světové mondioringové špičce.
Z členů MK ČR se v kategorii 1 na třetím místě umístila Radka Vodová s Patem ze Svobodného dvora. V kategorii 2 se Jirka Toman s Eclipsem Olbramovický kvítek umístil na prvním místě a Pavla Gorčáková s Kajetánem z Huckelovy vily obsadila místo třetí. Kategorii 3 suverénně vyhrál rakouský závodník Stefan Preradovic se psem Chester Spirit of Graz, získal čekatelství národního a mezinárodního šampiona práce. Druhé místo a titul Mistr ČR pro rok 2016 získala Věra Hlaváčková s Bowle Bennet Štíhlouš, která jako jediná z českých závodníků v této kategorii splnila limit zkoušky. Gratulujeme! Na třetím místě skončil Zdeněk Dadák s Barnym Fer-Bas Bohemia.
Pořadatelé závodu děkují členům MK ČR za pomoc v průběhu závodu. Pavel Urban byl skvělým ringkomisařem, Pavla Gorčáková, Tomáš Procházka, Radka Vodová, Alena Barcziková a Lukasz Przybyla svou prací v ringu přispěli k bezproblémovému průběhu mistrovství.
Velké poděkování patří firmě VAFO s.r.o., výrobci granulí BRIT, která sponzorsky podpořila naše mistrovství.
Mondioring klub děkuje KK Bystrovany za poskytnutí cvičiště a za dlouhodobou podporu mondioringového sportu.
Obrovský dík patří manželům Kelarovým, kteří se postarali o plné žaludky soutěžících i diváků.