Mistrem ČR je Věra Hlaváčková s Bowle Bennet Štíhlouš

23.06.2015 09:46

O tomto víkendu - ve dnech 20.-21. června - uspořádal náš klub na cvičišti KK Bystrovany u Olomouce třetí ročník Mezinárodního mistrovství ČR v mondioringu všech plemen. Organizátoři připravili krásný ring ve stylu "hospodářství - statek", neboť tuto klasiku ověřenou již na našich dřívějších závodech , a oblíbenou na mondioringových závodech všeobecně, málo co překoná. Líbila se i belgickému rozhodčímu a pan Valeer Linclau tohoto prostředí náležitě využil a zapojil do disciplín.

V kategorii 1 figuroval: Martin Hudeček a Marcin Gawron, v kategorii 2: Marcin Gawron a Roman Vala a v kategorii 3: Roman Vala a Pavel Urban.

 

Závodu se zúčastnílo 19 psů ze tří zemí. Kromě Čechů startovalo i několik závodníků z Rakouska a jeden Ital. V sobotu proběhla kategorie 1 a 2 a v neděli pak kategorie 3, kde se bojovalo o titul CACT (ten mohl získat kterýkoliv ze startujících bez ohledu na státní příslušnost) a zejména o tiul mistra republiky, o který se utkaly tři české závodnice.

Nejlepší výkon v této kategorii předvedla dvojice Věra Hlaváčková a fena Bowle Bennet Štíhlouš a zaslouženě získaly titul Mistr ČR v mondioringu (všech plemen). Získaly tento titul již podruhé - v roce 2013 obdržely tiul v kategorii 2. Gratulujeme!

 

Zároveň gratulujeme všem vítězům a všem členům Mondioring klubu ČR, kteří splnili na mistrovství limit zkoušky:

Děkujeme za odvedenou práci organizátorům, pořadatelům a všem, kteří se o hladký průběh tohoto mistrovství zasloužili. Děkujeme také předsedkyni a členům KK Bystrovany. Velký dík patří panu rozhodčímu Valeerovi Linclau z Belgie, který přijel posuzovat akci našeho klubu již podruhé a tentokrát vzal s sebou na návštěvu do ČR i svou manželku.

Dále děkujeme všem figurantům a jsme rádi, že po dvou smolných minulých českých mistrovstvích tentokrát nedošlo k žádnému zranění.

 

V neposlední řadě děkujeme všem sponzorům - mediálnímu partnerovi WORKING-DOG.EU - Czech Republic a jeho zástupkyni Vilemíně Kracíkové: http://www.working-dog.eu/event-center/MM-%C4%8CR-v-Mondioringu-11957

a firmám a společnostem: SIERA, ÚSOVSKO, BLUDOVSKÁ a.s., MÜLLER ELEKTRO s.r.o. - viz odkazy na Úvodní straně

 

MMČR 2015 je za námi a už se těšíme na to další, které by se mělo konat ve stejném červnovém termínu opět a na stejném místě :-)