Mistrem ČR je Dagmar Volná s Yugem z Hückelovy vily

23.06.2014 14:57

O uplynulém víkendu - ve dnech 21.-22. června - uspořádal náš klub v areálu hřiště ve Starém Jičíně druhý ročník Mezinárodního mistrovství ČR v mondioringu všech plemen.

Závod byl početně i kvalitativně velmi silně obsazen a to celkem 26-ti závodníky z pěti zemí včetně startujícího až z Řecka. O titul Mistra ČR se utkali čeští startující z kategorie 2 a 3 (teoreticky i z kat.1), podmínkou je splnění limitu zkoušky ve vyšší kategorii. Je otázkou, zda má větší šanci na titul závodník v kategorii nejvyšší, tedy nejnáročnější, kde splnění limitu zkoušky není vůbec běžné či samozřejmé. A nebo sázka na jistotu ve středně těžké kategorii 2, kde je dosažení titulu zvlášť u "vyzávoděných" psů pravděpodobnější. Tudíž šance pro soupeře z obou kategorií jsou tak 50 : 50.

 

Jasno bylo nakonec již v sobotu, kdy proběhla kategorie mondioring 1 a 3. Stejně jako na podzim 2013 na Mistrovství belgických ovčáků v mondioringu, tak i zde, splnila limit zkoušky mondioring 3 členka našeho klubu Dagmar Volná se psem Yugo z Hückelovy vily a tímto po titulu Mistr ČR belgických ovčáků v mondioringu vybojovala i titul Mistr ČR všech plemen v mondioringu.

Navíc Dagmar Volná s Yugem v kat.3 porazila i všechny silné soupeře včetně favorita Daniela Kaminského z Německa a získala 1.místo. Gratulujeme!!!

 

Mistrovství proběhlo stejně jako vloni na fotbalovém hřišti v malé obci Starý Jičín na Novojičínsku. Málokterý mondioringový závod, mimo některá mistrovství světa, umožňuje divákům posezení na vyvýšené kryté tribuně s možností natáčení či fotografování dění v ringu z jednoho místa, zde navíc spojené s překrásným a fotogenickým pozadím.

Styl ringu byl "zasvěcen" našemu hlavnímu sponzorovi - firmě EUROBEN, s.r.o. - HAPPY DOG CZ - a doplněn stylově v duchu hesla "šťastný pes" o balóny, plyšáky a další hračky.

Děkujeme velice "Happy Dogu" za sponzoring i zapůjčení propriet na cvičební plochu, jmenovitě obchodní zástupkyni, paní Lucii Mrázkové. Děkujeme i zástupkyni WORKING-DOG CZ paní Vilemíně Kracíkové, která osobně předala všem umístěným na medailových místech poukazy k půlročnímu bezplatnému používání prémiového účtu na working-dog. A těšíme se na videa :-)

Obrovský dík patří také hlavnímu organizátorovi mistrovství a současně neméně významnému sponzorovi - panu Liborovi Hanzelkovi - Pneuservis Hanzelka + PointS.

Děkujeme rovněž všem dalším sponzorům v čele s Janou Raczovou, naší novou členkou, která se ujala velmi zodpovědně i sektretariátu akce a současně byla v neděli i pravou rukou rozhodčího coby zapisovatelka.

 

Velice děkujeme za posuzování panu Stéphane Huberovi ze Švýcarska, který přijal pozvání na naši akci jako svou premiéru v České republice. Je to velmi zkušený rozhodčí, který posuzoval už i mnohá mistrovství světa. V sobotu v kat. 1 a 3 posuzoval se S. Huberem i český rozhodčí pan Zdeněk Volný, jemuž také patří dík.

Děkujeme třem českým figurantům Michalovi Mázorovi, Radimu Kelarovi a Pavlovi Urbanovi , kteří byli delegováni na tuto akci. Bohužel se však hned první den dva z nich zranili, což nám trošku pokazilo jinak jen dobré zážitky z kvalitně připraveného a fungujícího závodu. V neděli v kategorii 2 již figuroval z našich jen Michal Mázor, který si dal o víkendu tedy neplánovaně řádně "do těla. A se švýcarským rozhodčím, který v kategorii 2 posuzoval již sám, musel pořadatel narychlo řešit čtvrtého figuranta pro nedělní závod. Naštěstí byl ještě přítomen Němec Daniel Kaminski (startoval v kategorii 3), který je vlastníkem figurantské licence a měl s sebou shodou okolností figurantský průkaz i svůj ringový oblek. Danielovi patří obrovský dík, měl v plánu v neděli brzy ráno odjet, ale svůj program odsunul a ochotně vyhověl našemu klubu v této mimořádné situaci.

Díky všem, a hlavně přejeme brzké uzdravení figurantům, zvláště Radimovi Kelarovi držíme palce, aby se u jeho zraněné nohy nepotvrdila původní nedobrá diagnóza.

 

Děkujeme všem ringovým komisařům a dalším pomocníkům a prostě všem, kteří měli nějaký podíl na zdárném průběhu mistrovství. 

 

A v neposlední řadě děkujeme za účast skvělému Christianovi Stewienovi z Německa - Mistrovi světa FMBB 2014 (Finsko), který přijel na naše mistrovství se svým kamarádem Danielem Kaminskim a ochotně nám předvedl zkušebního psa kategorii 3 se svým psem Ive von den Kleinen Helden. 

 

Naše mistrovství bylo tedy zajímavé po všech stránkách :-)

 

Blahopřejeme všem členům, kteří splnili na mistrovství limit zkoušky a zvláště všem, kteří se umístili na medailových místech:

 

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

 

Úspěchy členů Mondioring klubu ČR:

1.místo v kat.3 + titul Mistr ČR v mondioringu: Dagmar Volná + Yugo z Hückelovy vily

2.místo v kat.2: Jana Kulísková + Attila Alphaville Bohemia

1.místo v kat. 1: Zdeněk Dadák + Barney Fer-Bas Bohemia

3.místo v kat.1: Tomáš Procházka + Ionix z Hückelovy vily