O Pohár KCHBO a 7. MM ČR BO 18. - 20.10. 2018

12.11.2018 19:14

Předposlední říjnový víkend v Uni dog centru v Bochovicích uspořádal KCHBO, z.s. prostřednictvím Dušana Skuly a Věrky Hlaváčkové další, již 7. ročník Mezinárodního mistrovství České republiky belgických ovčáků. Tento rok se vlastně konaly závody dva. Pro kategorie 1 a 2 byl otevřen závod O Pohár KCHBO, samotné Mistrovství republiky bylo vypsané pro závodníky kategorie 3. Poprvé v historii mondioringového sportu v ČR se soutěžilo i v pátek. Pořadatelům přišlo takové množství přihlášek, že závod museli rozprostřít do třech dnů. Obou závodů se zúčastnilo 48 týmů ze šesti evropských států. Kategorie 1 proběhla v pátek, kategorie 2 v sobotu a týmy kategorie 3 závodily v neděli.

Jako rozhodčí byli delegovaní Arsi Liimatta z Finska a čeští rozhodčí Radim Kelar a Michal Čtvrtečka, kteří si odbyli svou rozhodcovskou premiéru. Figurovali Stefan van Mensel z Belgie a naši kluboví figuranti Jiří Toman a Marcin Gawron.

Členové Mondioring klubu ČR, z.s.dosáhli fantastických výsledků, ve všech kategoriích obsadili první místa.

V kategorii 1 závodilo 19. týmů,  zvítězila Ivana Mázorová s Aristosem Villerah (190,5 b.), limit zkoušky splnili Lenka Rytychová s Etharon Corso Bajer (5. místo, 180,5 b.) a Radek Čajka s Be Thor Frosty Fox (8. místo, 171,5 b.)

Kategorii 2, ve které startovalo 17. týmů, vyhrál Robert Šašek s Chanukou Deabei, 5. místo při své premiéře v kategorii obsadila Radka Vodová a Aderito Psychopatic (247 b.).

Do kategorie 3 nastoupilo 12. týmů, zvítězila a Mistrem ČR belgických ovčáků pro rok 2018 se stala Jana Kulísková a Attila de Alphaville Bohemia (356 b.), 3. místo vybojoval Jacopo Galleani a M´Aska de la Noire Alliance (301 b.).

Dudla parta opět nezklamala a ukázala, že umí připravit nádherný, pohodový závod.

-Z.D.-

 

-Z.D.-