Výsledková listina březnového závodu + článek

24.03.2013 21:44

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

V sobotu 23. března 2013 proběhl na cvičišti ZKO Hranice první letošní mondioringový závod v ČR, který pořádal náš klub. Doposud nám na všech předešlých akcích klubu poměrně přálo příznivé počasí, ovšem tento víkend panovalo extrémně chladné a větrné počasí. Oproti loňsku, kdy se v tomto regionu pohybovaly přes den teploty kolem 20°C, nyní panuje dle meteorologů nejchladnější březen za posledních 200 let!

Na place bylo krutě i pro závodníka se psem....ovšem figuranti, všichni pomocníci v ringu, kameraman a fotografka a především rozhodčí Zdeněk Volný, který byl na place celý den až do večera (po ukončení závodu probíhaly ještě tréninky rakouských psů podle kategorie 3 a zkoušky uchazeče o národního figuranta) by měli obdržet medaili za statečnost. Ledový vítr byl téměř nesnesitelný, za vše hovoří fakt, že pořadatelem původně velmi zajímavě nachystaný ring nemohl být zrealizován, neboť valná většina kulis byla po instalaci ihned odváta větrem. V ringu proto musely zůstat kvůli bezpečnosti osob i psů jen zabezpečené překážky, makety a nejnutnější zabezpečení.

Počasí ovlivnilo i počet startujících a množství diváků. Věřme, že v červnu bude v Hranicích lépe :-)

Děkujeme sponzorům a všem, kteří se na přípravě této dvoudenní akce klubu podíleli (závod, zkoušky nových figurantů + proškolení stávajících figurantů, členská schůze) i všem pomocníkům v ringu i dalším organizátorům. Za korektní práci děkujeme figurantům Martinovi Štěrbovi, Radimovi Kelarovi a Romanovi Valovi a zvláště děkujeme rozhodčímu Zdeňkovi Volnému. Zvláštní poděkování patří také Liborovi Hanzelkovi, který měl na akci lví podíl - ostatně jako na všech akcích pořádaných klubem.

 

Z přihlášených 14 závodníků startovalo nakonec 5 závodníků v kategorii 1 a čtyři závodníci v kategorii 2. Dařilo se cizincům, kategorii 1 vyhrál Stefan Preradovic se psem Extreme Spirit of Graz z Rakouska. Zajímavostí je, že tento pes startoval s náhradním psovodem. Je to pes Stefana Kreila, který u nás startoval v listopadu 2012. Ovšem Extreme s náhradním psovodem udělal lepší výsledek :-)

V kategorii 2 zvítězil velmi zapamatovatelný Kenzoo se psovodem Christianem Erbem z Německa. Tohoto mladého psa (nyní 22 měsíců) jsme viděli v říjnu 2012 na MR BO ve Veselí n/L v kategorii 1. Tento pes před týdnem vyrazil na první závod podle kategorie 2 do švýcarského Werdenbergu a jeho premiéra v kat.2 byla úspěšná (3.místo, 281 bodů). A po týdnu další start u nás v Hranicích - 1.místo, 292 bodů. Nyní se Kenzoo chystá na MS BO do Slovinska...

Členům Mondioring klubu ČR se v kategorii 1 příliš nedařilo, ani jeden nesplnil limit zkoušky. Erra z Hückelovy vily Ivany Krybusové i Agin Nauru Aleny Barczikové vynulovali přepad (mínus 30 bodů) a oba nadělali i další chyby - neochotné pouštění, nekázeň.... Nováček Frambos Eder Marcina Gawrona svou premiéru nezvládl a tuto dvojici ještě čeká hodně práce. Držíme palce :-)

V kategorii 2 startovaly dvě členky našeho klubu. Yugo z Hückelovy vily Dagmar Volné předvedl velmi pěkný výkon a umístil se na 2.místě s 285 body. Pollo z Hückelovy vily Pavly Gorčákové tentokrát neudržel nervy na přepadu, jinak měl výkon slušný a získal celkem 253 bodů (4.místo). Oba psi splnili limit zkoušky mondioring 2. Gratulujeme.

Všem čtyřem členkám našeho klubu, které budou začátkem května reprezentovat ČR v týmu vyslaném KCHBO na Mistrovství světa belgických ovčáků ve slovinském Koperu, přejeme, aby se jim podařilo "doladit formu"  a všem budeme držet palce :-)

 

Kategorie 1:

1.místo: Stefan Preradovic a Extreme Spirit of Graz (Rakousko)

2.místo: Roman Feješ a Nick Radišský dvor (Slovensko)

3.místo: Ivana Krybusová a Erra z Hückelovy vily (CZ)

Kategorie 2:

1.místo: Christian Erb a Kenzoo (Německo)

2.místo: Dagmar Volná a Yugo z Hückelovy vily (CZ)

3.místo: Jürgen Wolf a Elgos le Bosseur (Rakousko)

Fotogalerie a videosestřih ze závodu budou přidány.