Výsledky dvou závodů v Horce n/M

14.04.2014 00:24

Mondioring klub ČR má za sebou první dva letošní závody, které proběhly v kryté hale v Horce nad Moravou  ve dnech 12.-13.4.2014.

V kryté hale se konaly závody tohoto typu v ČR poprvé a mělo to svá specifika jak pro psy, tak i pro figuranty. Závody to nebyly vůbec jednoduché, přesto zde bylo k vidění množství velmi kvalitních výkonů. Z tohoto byl mile překvapen i belgický rozhodčí Valeer Linclau, se kterým posuzoval český rozhodčí Zdeněk Volný. Figurovali Radim Kelar, Michal Mázor a Pavel Urban.

 

Na tomto závodě padlo i pár českých rekordů ze strany členů našeho klubu:

1) Zdeněk Dadák s Barneym Fer-Bas Bohemia v sobotním závodě v kategorii 1 pokořil český rekord a splnil limit zkoušky na 197 bodů z 200 možných (a zároveň obsadil 1.místo v kat.1)

2) Hned následující den překonali Barney se Zdeňkem sami sebe a splnili limit zkoušky na 198 bodů (2.místo se stejnými body jako závodnice na 1.místě, rozhoduje obrana, kde měla o bod více Rakušanka)

3) Dagmar Volná s Yugem z Hückelovy vily velmi pěkným výkonem obhájila zkoušku mondioring 3, což se v ČR dosud nikomu nepodařilo (3.místo v kat.3). Ovšem Yugo už není od soboty jediný pes v ČR v současnosti s touto zkouškou - Pavla Gorčáková s téměř 9-ti letým Pollem z Hückelovy vily také předvedla krásný výkon obsadila 4.místo v kat.3 a současně splnila limit MR3

4) Zároveň to byl dosud nejobsazenější závod v ČR, v sobotu startovalo maximum možných psů v jeden den a to bylo 18 psů ve třech kategoriích, v neděli dalších 16 psů ve dvou kategoriích. Závodníci pocházeli z 5-ti zemí - z ČR, Slovenska, Polska, Rakouska a Rumunska. Avizovaná závodnice ze Srbska nestihla vyřídit vízum.

 

Gratulujeme všem jmenovaným a zároveň gratulujeme dalším členům Mondioring klubu ČR:

 

- Ivaně Krybusové (Erra z Hückelovy vily) - k 1.místu v kat.2 a splněné zkoušce mondioring 2

- Tomáš Procházkovi (Ionix z Hückelovy vily) - 2x splněná zkouška MR1, Luboši Cabákovi (Carry Malinstar) - 1x složená zkouška MR1, Marcinu Gawronovi (Frambos Eder) - 1x složená zkouška MR1

 

Děkujeme rozhodčím, figurantům, ringovým komisařům, všem pomocníkům v ringu i mimo něj, sponzorům - firmě Happy Dog a Kateřině Macků, která pro všechny účastníky startovního pole obou dnů vyrobila krásné motivační hračky a další ceny pro vítěze, a hlavně organizátorům těchto vydařených závodů. Nashledanou v červnu na mistrovství ČR ve Starém Jičíně :)

 

Výsledková listina ze soboty 12.4.2014

Výsledková listina z neděle 13.4.2014

 

Poháry pro vítěze sobotního závodu:

Sobota - kategorie 1 - 1.místo Zdeněk Dadák a Barney Fer-Bas Bohemia

Neděle - kategorie 2 - 1.místo Ivana Krybusová a Erra z Hückelovy vily

Sobota - kategorie 3 - 3.místo Ivana Krybusová a Yugo z Hückelovy vily

 

Další foto bude doplněno po zpracování