Zimní halové závody v Horce jsou za námi

10.02.2015 23:05
Ve dnech 7. a 8. února 2015 proběhly první letošní mezinárodní mondioringové závody a to v koňské kryté hale v Horce nad Moravou u Olomouce, v krásné lokalitě v lůně přírody. Místo konání závodu se opět po roce setkalo s velikým úspěchem od všech návštěvníků závodu - ať svým umístěním, tak službami přímo v areálu - lovecká chata s vynikající restaurací, přilehlý penzion apod.
V sobotu proběhly kategorie 1 a 2 a v neděli  se konal CACT-Mezinárodní závod podle všech tří kategorií.
O závod byl veliký zájem zejména od startujících ze zahraničí a organizátoři museli dokonce odmítat přihlášky. Kapacita závodu byla naplněna na maximum a toto stálo v mrazivém počasí hodně sil jak organizátorů závodu, tak rakouského rozhodčího se švýcarskou licencí pana Michaela Praiga, tak všech tří figurantů - Romana Valy, Pavla Urbana i Marcina Gawrona (všichni česká licence). Děkujeme všem jmenovaným a děkujeme všem členům Mondioring klubu ČR, kteří se podíleli na přípravě, organizaci či hladkém průběhu závodu. Tentokrát to bylo obzvláště náročné.
Současně děkujeme sponzorovi závodu - firmě HART OLOMOUC.
Úspěchy členů klubu: 
V sobotu složila zkoušku mondioring 1 Pavla Gorčáková s mladým psem Kajetán z Hückelovy vily a v neděli splnili limit jedničky podruhé a k tomu tato dvojice přidala "bednu" - 2.místo.
Zdeněk Dadák se psem Barney Fer-Bas Bohemia bodoval rovněž 2x a to v kategorii 2: sobota 3.místo + zkouška mondioring 2 a v neděli 1.místo + splněn limit zkoušky.
Dvě zkoušky mondioring 2 složila také Ivana Mázorová s fenou Erra z Hückelovy vily a k tomu v neděli umístění na 2.místě.
1x složil zkoušku Zdeněk Volný s Goranem z Hückelovy vily a to na sobotním závodě.
Nedělní závod obnášel i jedno prvenství v historii České republiky - poprvé se uděloval titul CACT (tj. první krok k nejvyššímu titulu Český šampion práce, který uděluje ČMKU. K udělení titulu šampiona práce musí pes obdržet 3x CACT během dvou let, v praxi to znamená, že musí vyhrát během dvou sezón celkem tři trojkové závody).
Tyto tituly se udělují pouze v zemích, kde je mondioring oficiálně uznaným sportem a kde má národní mondioring klub splněny všechny náležitosti podle pravidel jak své národní zastřešující organizace spadající pod FCI, tak podle SMCU/FCI (nejvyšší mezinárodní organizace mondioringu). CACT se uděluje pouze v nejvyšší kategorii 3 a to prvnímu jedinci příslušného plemene (kolik plemen, tolik CACTů), druhý v pořadí může obdržet Res.CACT, ovšem všichni jen za podmínky splnění limitu zkoušky mondioring 3. Možností získání těchto prestižních pracovních  titulů se Česká republika zařadila mezi hrstku zemí, kde se tituly udělují - např. Belgie. Titul na českých závodech může získat i cizinec.
Historicky první CACT v mondioringu byl udělen psovi Yugo z Hückelovy vily Dagmar Volné. Gratulujeme.
Výsledková listina sobota 7.2.2015
Výsledková listina neděle 8.2.2015
 
Výsledky členů doplněny ZDE